Memmas Knossos Oliiviöljy extra virgin 500ml

9,20 

Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljy syntyy valikoiduista Koroneiki-oliiveista. Oliivit kylmäpuristetaan ainoastaan lempeän mekaanisin menetelmin, jotta niiden kallisarvoiset aromit ja ominaisuudet säilyvät mahdollisimman hyvinä. Oliivit puristetaan 8-12 tunnin kuluessa sadonkorjuusta ja tämän ansiosta öljy ei ehdi hapettua ja oliivin hienostuneet aromit säilyvät parhaiten.

OMINAISUUDET

Memmas Knossos -oliiviöljy on väriltään voimakkaan vihreää, joka on tunnuksenomaista laadukkaalle oliiviöljylle. Voimakas väri kertoo oliiveissa puristushetkellä olevasta runsaasta lehtivihreästä eli klorofyllistä. Öljyn tuoksussa on vivahdus vastaleikattua ruohoa ja maku on aromikas, hedelmäinen ja ruohoon vivahtava.

SÄILYVYYS

Oliiviöljy pitää säilyttää huoneenlämmössä. Jääkaapissa oliiviöljy jähmettyy ja tällöin hyvän öljyn pinnalle nousee pieni keltainen helmirivistö, jossa vitamiinit ovat. Paras paikka säilyttää oliiviöljyä on ruokakaappi, sillä öljy pitää myös pimeästä. Tästä syystä laadukkaat öljyt pyritään pakkaamaan tummiin pulloihin. Korkki on syytä pitää suljettuna, sillä öljyyn tarttuu makuja ulkopuolelta vaikkei öljy olisikaan hajun lähteisiin suorassa kosketuksessa.

Oliiviöljy sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat oliiviöljyä säilymään kauan käyttökelpoisena. Oliiviöljypulloon Kreetalla painettava viimeinen myyntipäivä on noin 14 kk pullotuksesta ja 18 kk sadonkorjuusta.

Tuotetunnus (SKU): 611694 Osastot: ,